Bullet Jornal

Olika anteckningsböcker för din Bujo.

Well done is better than well said.
-Benjamin Franklin

När du bestämmer dig för att börja med din första bujo (bullet journal) , så finns det två saker du bör tänka på; vilken typ av bujo vill du ha(skriva, rita eller måla), och vilken anteckningsbok vill du ha den i. Naturligtvis kan du använda vilken bok som helst för att skriva i om du inte har en särskilt typ av anteckningsbok i åtanke.Om du letar efter lite inspiration när  det gäller just anteckningsböcker så hoppas jag på att du kan få den i det här inlägget.

Anteckningsboken

Att använda en enkel anteckningsbok är ett  billigt sätt att starta upp din första bujo. Du kan använda en anteckningsbok som har legat hemma hos dig och samlat damm,  sätta dig ner med dina pennor och din anteckningsbok och följa informationen härifrån så är du snart igång med din allra första bujo. Fördelen med att ta den anteckningsbok du redan har hemma är att du inte är lika orolig för att “förstöra” den som någon som är ny och kanske kostat en hel del pengar.Jag  var den som var orolig när jag började med min Leuchtturm 1917  för några månader sen.
Det kan då kännas skönt att börja i något som man vågar prova lite olika och ibland tokiga idéer i utan att det blir kaos i den nya anteckningsboken.
Jag gjorde helt enkelt så att jag hade en billig anteckningsbok bredvid mig när jag planerade min bujo för första gången, där provade jag på olika saker , tyckte jag om det jag gjort så fick det flytta in i min Leuchtturm 1917. Det var mitt sätt att göra det på, än idag så gör jag så om jag är osäker på något, eller bara vill prova på någon ide som jag hittar någonstans på internet.
Det finns många fördelar med att skriva i en vanlig anteckningsbok mot i en almanacka med datum och månad i ,en av de stora fördelarna  är att du kan skriva hur lite eller hur mycket du vill.Det spelar ingen som helst roll om du åker bort i en vecka eller två och inte skriver ett ord på hela tiden.Det är bara att ta vid där du slutade, i en vanlig almanacka har du flera sidor med papper som du nu inte kan använda till någonting(inte ens måla på), du kan inte heller riva ut papperen utan att förstöra den vackra almanackan.Tråkigt men sant.

Om du vill kan du rita och klottra i din bujo i din anteckningsbok förutom att skriva i den, om du har bra papper i din anteckningsbok som kan ta det så kan du till och med måla med vattenfärger i den , minst 90 g pappersvikt för det.

Jag använder helst anteckningsböcker där sidorna är helt vita(utan ränder , prickar eller rutor) och  med en pappersyta som är mjuk och len vid beröring. Alla pappersnördar därute vet vad jag pratar om, ni andra får gärna tro att jag är lite tokig, för det kanske stämmer, vad vet jag!

Nej nu är det dags för mig att komma till det jag lovade i början på inlägget, bra anteckningsböcker att antingen ha precis som de är,  eller att sätta i din travelers notebook (en del av anteckningsböckerna jag tar upp här passar inte i min travelers notebook Hot kakao men säger du till så kan jag göra din travelers notebook lite bredare så att du kan sätta i anteckningsböckerna du köpt).

Ha det så gott så hörs vi nästa gång ♥

 

Sex bra anteckningsböcker till din bujo:

Daler-Rowney – Ivory Sketchbook A5

Moleskine – Softcover Large

Nuuna Graphic Large

Anteckningsbok A5, Paperstyle

Anteckningsbok Leuchtturm1917 A5

Anteckningsbok Oxford Signature linjerat A5

Anteckningsbok “Einstein”

Rhodia “webnotebook” i A5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *