Pennor

Pennor till min Travelers notebook

“Pennan är mäktigare än svärdet!”

Ordspråkets betydelse  är att det skrivna ordet är  starkare som maktmedel än vad krig och våld är.Vapen kan skada och skrämma människor, men det skrivna ordet och idéer kan både övertyga och ge människor hopp, hur eländiga omständigheter de än lever i.

För mig känns det självklart att det skrivna ordet är så viktigt att det faktiskt anses mäktigare än svärdet.Med pennan kan alla uppleva den verklighet de vill, med pennan kan du berätta om den tid du lever i nu,  för att andra människor flera hundra år senare ska kunna läsa och förstå vad du har upplevt för så länge sedan.
Pennan ger dig kontrollen över  både historien och framtiden.
Då- och nutid möts med pennans hjälp i ett gemensamt forum, papperet, oavsett om papperet sitter i en bok  med tomma blad där du kan teckna en bild, eller i ett anteckningsblock med rader där du kan skriva ner ditt hjärtas mening .
Så låt oss skriva under på att pennan är viktig och att den troligtvis kommer att  hjälpa oss alla igenom många av livets viktigaste beslut, utmaningar och frågeställningar.

För en del är pennan till och med en högst personlig tillhörighet,  som  inte på några villkor lånas ut.
Särskilt reservoarpennan åtnjuter ibland sådan dyrkan.

Det kanske till och med är så att du har en egen favorit penna som du nästan alltid skriver med om du har möjlighet?Berätta gärna för mig viken som är din favoritpenna.
Jag vet i alla fall att det stämmer överens med mig.
När jag ska skriva långt och mycket så är det oftast min Pilot G2  o,7 mm som åker fram.Med det inte sagt att jag använder andra pennor, för det gör jag.
Här nedan har jag några förslag på riktigt bra pennor för oss nybörjare.

Ha det nu så fint i vårvärmen tills vi hörs igen ♥

Pennor för nybörjare, de är lätta att skriva med och inte allt för dyra ,många av pennorna är också extra bra för att de inte “blöder”(går igenom papperet)  så mycket.

 

Pennorna jag valt ut till dig är:

Lamy allstar (metall kropp)
Lamy safari(plast)
Pilot Metropolitan 
Pilot G2 0,7 mm
Platinum preppy 

Pilot varsity 
Faber castellpitt , artist pen 
Staedtler tripulus fineliners  
Tombow dual brush pen 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *