Traveler Notebooks

Newbie Bullet Journalist – i min travelers notebook

“Die with memories, not dreams.”
Konceptet bakom en Bullet Journal  är att man ska skriva ner alla möjliga och omöjliga anteckningar om saker som händer ,  som ska hända eller som man vill ska hända (brainstorma gärna i den om det lilla företag som du alltid har velat  starta upp, eller om ärenden och möten som fyller din eller familjens dag, eller företagets för den delen)
Det är en plats för allt sådant som behöver bli ihågkommet i ditt liv helt enkelt,på ett strukturerat men ändå kreativt sätt.
Du bestämmer hur du vill att din bullet journal (Bujo) ska se ut, men du har vissa regler som du kan använda dig av för att du ska få en bra struktur i din bullet journal, så att du lätt ser och hittar i den (länk längst ner på sidan).The Bullet journal,  är ett analogt system som skapades av Ryder Carrol, en designer som bor i New York . Han säger att “The Bullet journal är till för att  hålla reda på saker i det förgångna , att organisera det nuvarande och planera för framtiden”
Den kan fungera som din sketch bok, journal bok, ide fångare och så mycket mer.
Min bullet journal som jag har som en av mina anteckningsböcker i minTravelers notebook blev snabbt ett ställe att skriva ned i listformat vad jag läste för böcker och vad jag hade tittat på för filmer och även vilka jag ville se.Likaså var det här jag skrev ner möten och To-Do:s.
När jag väl hade skrivit ner allt som rörde sig i mitt liv som var viktigt i min Bujo så släppte hjärnan på sitt ständiga processande med att komma ihåg allt.
Nu behövdes det inte längre,  för nu kom min bullet journal ihåg det hjärnan hade fått jobba med förut.
Det jag redan har märkt av att föra ner allting i min bullet journal är att hjärnan har tid för annat än att bara “komma ihåg” saker.Och det känns fantastiskt.
Som en “nybliven”bullet journalist försöker jag fortfarande att komma på vad som fungerar för mig och min bullet journal.
En del kommer jag att dela med er här på bloggen,annat kommer ni att kunna se på Pinterest.
Mycket av min inspiration kommer från underbara människor runt om på internet.
Jag kommer att ge dig förslag och tips om roliga sätt att använda din bullet journal på, så se till att titta in hit ofta så att du ser vad som är på gång och kan ta del av det som händer.Om du inte vet vad Bullet journaling är, eller om du är en bullet journal fantast, eller om du bara vill veta mer om det i största allmänhet så är det bara att läsa vidare här på min blogg framöver, det kommer att finnas något för alla!
 Ha nu en underbar dag!
Nästa gång kommer jag att ta upp mer om Bullet journaling och så mycket mer!♥

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *